fbpx

Journaling – hvorfor og hvordan

Back to Blog
Journaling - Moni Sattler

Kære dig, jeg bruger en A5 journal med 192 siden ca. på to måneder ✍😍

Journaling er nok et af de temaer, som jeg riiiiigtig gerne vil snakke om. At bruge en journal har hjulpet mig virkelig meget og jeg har gjort så store fremskridt siden jeg startede. Jeg har min journal ALTID ved min side.

Har du nogensinde oplevet, at du har grublet over noget i et par timer/dage og når du endelig har sagt det højt til en person, så lød det fuldstændig latterligt/vanvittigt? Sådan er det også med journalen. Når du skriver dine tanker ned, så føles det som om du sagde det højt. Journalen bliver din bedste ven i de gode og dårlige dage.

Journaling - Moni Sattler

*Dem her har jeg brugt siden april 🙂

Hvorfor er det godt at skrive  i journal?

At skrive i journal hjælper dig med at skabe orden i dit sind, når din verden føles som om den er i kaos. Du lærer dig selv at kende ved at afsløre din mest private side, din frygt, frustration, tanker og følelser. Din skrivetid bliver til en personlig afslapnings stund. Det er en tid, hvor du kan give slip for unnytige bekymringer.

Vi tænker rigtig meget. Tit tænker vi mere over de ting, der ikke fungerer i vores liv, vi overtænker, vi laver scenarie i vores hoveder.. Men hvad giver os disse tanker? Hvor meget gavn har vi af dem? Hvor ægte er disse tanker?

Hvor mange af vores tanker er faktisk helt unyttige?

Hvordan bruger du en journal?

Hav din journal ved siden af din seng eller altid ved hånden, hvis du kan lide at skrive ned ofte. Du kan altid nedskrive alle dine tanker, drømme, visioner, ideer og planer i den.

Når du vil journalisere noget specifikt, så find et sted hvor du kan være i ro og virkelig høre din indre stemme. Tag et par dybe vejrtrækninger for at komme til nuet og mærke dig selv. Bestem dig for hvad du vil skrive om, hvis du ikke ved det endnu.

Du kan evt. skrive en overskrift til dit kommende skriv for at sætte en intention til, hvad du vil skrive om. Tænk ikke for meget over hvad du vil skrive. Vær ikke bange for at bruge papiret eller for at skrive noget forkert.

Start med at skrive dine tanker og følelser ned. Husk at det er din egen journal og du kan være så åben og ærlig som du ønsker at være, ingen lytter til dig, der er kun dig og din sjæl.

Der er mange måder at journalisere på. Nogle af de temaer jeg journaliserer på er:

 • Taknemmelighed
 • Når jeg har en dårlig dag
 • Når jeg er sur eller ked af det
 • Når jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre i en bestemt situation
 • Når jeg vil bekræfte min vej/intention
 • Når jeg bliver inspireret
 • Når jeg får en ide
 • Når jeg er forvirret
 • Når jeg har brug for klarhed
 • Når jeg har en god dag
 • Dagens/ugens/månedens højdepunkter
 • For at opsumere min dag
 • For at lægge en plan for min manifestation…
 • … og meget mere

 

Det føles rigtig godt at kunne skrive sin sandhed ned, sine ægte følelser. Vi kan ikke altid udtrykke os som vi ønsker.

Måske fordi:
Vi ikke altid vil dele alle vores tanker og følelser med andre
Vi ikke altid kan snakke med en ven lige i den situation, hvor vi har brug for det

Tankerne og bekymringer bliver kørende rundt i dit hoved. Journalen hjælper dig med at slippe dem fri og endda til at få klarhed omkring de bestemte situationer eller unyttige tanker.

Du har svar på alt inden i dig allerede. Det er din intuition, der kender dine næste skridt. Ved at skrive de kaotiske tanker ned, slipper du dem fri og forbinder dig med din intuition og sandhed.

Du får klarhed over hvem du er, hvad du vil i fremtiden, hvad du skal gøre i en bestemt situation. Du kan endda komme tilbage til dine tidligere skriv for at se dine fremskridt eller for at komme tilbage på sporet..

Har jeg inspireret dig til at du skal starte med at skrive i din egen journal?

Det håber jeg virkelig at jeg har… Jeg har nogle lækre journals på min shop. Magic of I. hedder mærket og jeg er virkelig stolt over at kunne tilbyde dem. Jeg bruger dem selv og kan ikke undvære det smuk og magisk design.

Journals er lavet af silkebløde veganske læder, som er blødt at røre ved, og siderne er glatte og robuste. Den har et smukt elastikbånd, som du kan bruge til at markerere et vigtigt sted i din journal eller stedet hvor du skal skrive videre. De metalic guldmønstre gør åbningen og lukningen af din journal til en oplevelse og de spirituelle symboler fotryller dig og din rejse.

Hver journal er fyldt af magi og intention om at fejre at være i live.

Se selv hvor smukke Magic of I. journals er:

Der er desværre ikke så mange journals tilbage, nap dig derfor en af de sidste styk der er på lager.

Back to Blog
0