fbpx

Meditation – hvorfor og hvordan?

Back to Blog

Meditation

Hvorfor det er godt for dig og hvordan du kommer i gang

Meditation kan give dig en følelse af ro, fred og balance, der gavner både dit følelsesmæssige velbefindende og dit generelle helbred.

Meditation påvirker dig positivt og ikke kun når du mediterer, meditationen påvirker din hverdag og dit liv. Meditation hjælper dig med at komme roligt og bevidst gennem din dag. Når du mediterer, så kan du fjerne alle overbelastende oplevelser og informationer, der opbygges hver dag og bidrager til din stress.

Fordele ved at meditere:

  • Du får et nyt perspektiv på stressede situationer
  • Du kommer i stand til at kunne håndtere stress
  • Du øger din selvbevidsthed
  • Du fokuserer på nutiden
  • Du reducerer negative følelser
  • Du får mere fantasi og kreativitet
  • Du bliver mere tålmodig og tolerant

Meditation er især vigtig når du har en travl dag. Find derfor tiden, helst inden din dag starter, det kan blot være fem minutter hver morgen. Meditationen stabiliserer dig gennem dagen, så du ikke bliver slået ud af kurs, bliver stresset eller forvirret.

Hvad har du brug for

Vil du i gang med det samme, men har ikke alle de ting jeg nævner om lidt til rådighed, så kan du i stedet nøjes et roligt sted at være i, noget behageligt musik (valgfrit), et eller flere stearinlys og dig selv.

Her er de redskaber jeg bruger ved min meditation. Der ikke nogen af redskaberne, der er et krav for at kunne meditere, men det er muligheder du kan tilføje, jo mere du begynder at gå op i din meditation:

Krystaller
At bruge krystaller under din meditation hjælper dig med at holde fast i din intention hele dagen igennem. Du kan efterfølgende have stene med dig gennem dagen. Det er understøttende at have krystaller under meditationen, de hjælper dig med at bringe den energi du ønsker. Du kan tale med stenene, programmere dem og bede dem om hjælp.

Jeg vælger krystaller ud fra den intention jeg i øjeblikket arbejder med. Hvis jeg skal på arbejde og jeg ved at jeg får en stressende dag, så vælger jeg krystaller til det osv. Du kan se alle mine krystalsæts her og læse mere om deres intentioner.

Engle/Orakel kort
Jeg har en masse engle og orakel kort og jeg vælger et bestemt sæt, efter min intuition, inden jeg skal meditere. Jeg trækker et eller flere kort inden eller efter meditationen, for at få svar på mine spørgsmål eller indsigt i en situation. Du kan købe dit eget sæt hos Janis – Livets Magi her. Janis er en af mine yndlingspersoner, hun er håndlæser og har en vidunderlig klinik og butik ved Varde.

Smykker
Jeg vælger et smykke med en bestemt krystal alt efter hvad jeg vil meditere på. Smykket hjælper mig og bliver forbundet med mig gennem meditationen og følger mig gennem hele dagen derefter.

Journal
Min nye elskede hverdagsøvelse er journalisering! Jeg elsker at skrive mine tanker, visioner, overvejelser, bekymringer i min journal. Ved at skrive tankerne ned, får du svar på dem fra universet. Du kan altid komme tilbage til dem.

Musik
For mine meditationer bruger jeg Spotify for det meste. Her er in yndlings playliste.

Stearinlys
Jeg har næsten altid stearinlys tændt for at lade ånderne vide, at jeg vil forbinde mig med dem. Hvis du tænder tre hvide stearinlys, giver det tegn til englene om at komme ned til dig.

Palo Santo røgelse
Inden og efter meditationen brænder jeg Palo Santo og renser mig selv, alle mine redskaber og krystaller. Når det brænder, frigiver det aromatisk røg i luften.

Underlag
Enhver type af behageligt underlag.

Ceremonial kakao/The/Vand

Jeg er for nyligt begyndt at bruge ceremonial kakao. Ceremonial kakao støtter og guider dig til at åbne dit hjerte og connecte med dit indre jeg. Du kan købe den hos Camille’s Cacao Love. Camille’s cacao er økologisk- & fair trade certificerret af sorten criollo. Direkte importeret fra Ucayali regionen i Peru til dig og dine ceremonial kakao stunder, ceremonier og ritualer.

Start meditationen

Når du har fundet et godt og roligt sted at være, så find alle dine redskaber frem og gør dit område hyggeligt.

Tænd stearinlys for at indkalde engle, guides og ånder.

Start med at brænde din røgelse og rens dig selv, stedet, krystallerne og de øvrige redskaber du har.

Tag dine krystaller frem, tæt ved dit hjerte, så de resonerer med dit energifelt. Fortæl krystallerne hvad du har brug for at få hjælp til, husk at sige: ,Tak fordi I vil hjælpe mig med …’ Eller: , Tak fordi I gør det muligt at …’, kys dem derefter. Læg krystallerne foran eller omkring dig, hav dem i lommen eller i hånden, det er helt op til dig selv

Sæt eller læg dig ned og begynd med at trække vejret meget dybt. Lyt og fokuser på din vejrtrækning, prøv så godt du kan at koncentrere dig kun omkring det og kom langsomt ind din indre verden fyldt med fantasi og stilhed

Du kan for eksempel forestille dig dit yndlingssted, såsom havet, eng, skov eller din have. Du kan også forestille dig et sted du ønsker at komme.

Hvis du føler at du ikke kan komme til ro og dine tanker kører igen og igen, så bare rolig. Det er helt ok at du ikke kan fokusere helt fra starten af. Tænkning repræsenterer den negative, eksterne, objektive side. Stilhed i sindet er den positive, interne, subjektive side. Du kan ikke have en side uden dens modsætning. Begge sider eksisterer indeni os hele tiden.

Det du skal lære er at kunne kigge på tankerne fra et andet perspektiv, at kunne lægge dem til side, måske endda lukke dem i et imaginært rum, hvor de kan slappe af og blive ladet op med kærlighed. Det er sådan jeg ser bort fra mine tanker, jeg sender dem i mit ,love room’, som jeg kalder det.

Fortsæt med at sidde eller ligge i den tid du har brug for. Prøv at udforske stedet du har visualiseret i starten, se om det kan føre dig andre steder.

Under meditationen kan du også bruge såkaldte affirmationer, som vil hjælpe dig med din intention.

Du er helt vidunderlig og du kan visualisere alt, tro på dig selv, du kan komme til ro og du KAN meditere.

Efter du har prøvet flere gange, vil du kunne mærke forskellen og du vil kunne meditere i længere og længere tid. Til sidst vil du ikke kunne starte din dag uden at skulle meditere, sådan har jeg det og dagen starter bare helt anderledes.

Jeg kan komme igennem en stressfuld dag uden, at blive påvirket som jeg ellers plejer, jeg står fast ved hvem jeg er og hvad mine mål er.

Til næste blog indlæg vil jeg forberede noget omkring manifestering og affirmationer, så det håber jeg du glæder dig til.

Tak fordi du læste med og rigtig god dag/aften eller nat til dig, smukke sjæl.

Kærligst Moni

Back to Blog
0